Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)Реферативна база даних (9)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Чикун Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
1.

Пузій О. 
Фосфоровмісні вуглецеві сорбенти для очистки води [Електронний ресурс] / О. Пузій, Б. Пасальський, Н. Чикун // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 159-166. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_1_19
Розроблені фосфоровмісні сорбенти з відходів сільськогосподарської продукції (качанів кукурудзи та фруктових кісточок) є селективними та достатньо ефективними під час адсорбції іонів важких металів із водних розчинів. Висока хімічна стійкість і велика адсорбційна ємність фосфоровмісного вугілля зумовлює його перспективність для очистки води від іонів важких металів і підготовки питної води, а також у вирішенні проблеми утилізації відходів сільського господарства.
Попередній перегляд:   Завантажити - 558.663 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Чикун Н. 
Ефективність вітчизняних адсорбентів при очищенні води від йонів Феруму (III) [Електронний ресурс] / Н. Чикун, Б. Пасальський, О. Пузій // Товари і ринки. - 2015. - № 1. - С. 170–175. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_1_21
Розглянуто традиційні та нові адсорбенти, розроблені із залишків переробки сільгосппродукції, для очистки води та водних розчинів. Досліджено сорбцію йонів Феруму (III) із водних розчинів адсорбентами різної природи. Доведено, що найефективнішими є адсорбенти, одержані на основі подрібненої кизилової кісточки та модифіковані фосфатною кислотою.
Попередній перегляд:   Завантажити - 603.458 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Рудавська Г. 
Ідентифікація за вмістом інуліну сухих розчинних напоїв із цикорію [Електронний ресурс] / Г. Рудавська, І. Хахалєва, Н. Чикун // Товари і ринки. - 2015. - № 2. - С. 49–56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_2_8
Наведено результати досліджень кількісного вмісту інуліну в сухих розчинних напоях із цикорію, представлених на ринку України. Виявлено інформаційну фальсифікацію сухих розчинних напоїв із цикорію виробниками. Запропоновано введення показника кольоровості для характеристики якості досліджуваних напоїв. Установлено зв'язок між кольоровістю, вмістом інуліну та активною кислотністю напою із цикорію.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.041 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Чикун Н. 
Інноваційні технології навчання у реформуванні системи вищої освіти [Електронний ресурс] / Н. Чикун, Б. Пасальський // Вісник Київського національного торговельно-економічного університету. - 2016. - № 3. - С. 135–144. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vknteu_2016_3_11
Досліджено вплив психолого-педагогічних методів інтерактивних технологій: конструктивне вирівнювання, білінгвальне навчання, метод проектів на активізацію пізнавальної діяльності студентів у період реформування освіти, що супроводжується зменшенням обсягу аудиторних годин на кожну навчальну дисципліну та збільшенням годин на самостійну роботу. Відмічено ефект комплексного поєднання цих методів у процесі навчання в аудиторіях і самостійної роботи студентів як під час підготовки до навчального процесу, так і проведення позааудиторних заходів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 417.094 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Гніцевич В. 
Кінетика ферментолізу лактози молочної сироватки [Електронний ресурс] / В. Гніцевич, Н. Чикун, Ю. Гончар // Товари і ринки. - 2017. - № 2(1). - С. 97–104. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2017_2(1)__12
Попередній перегляд:   Завантажити - 447.594 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Галиш В. 
Сорбційні властивості шкаралупи кісточок абрикоса [Електронний ресурс] / В. Галиш, Н. Чикун, Б. Пасальський // Товари і ринки. - 2018. - № 2. - С. 46-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2018_2_7
Досліджено сорбційні властивості рослинних відходів харчової промисловості, зокрема шкаралупи кісточок абрикоса. Визначено сорбційну здатність рослинного матеріалу щодо метиленового синього та йонів важких металів (Fe<^>3+ та Cu<^>2+). Показано, що за поглинальними властивостями подрібнена шкаралупа не поступається за ефективністю, а в деяких випадках навіть перевищує інших представників рослинних відходів сільського господарства та харчової промисловості.
Попередній перегляд:   Завантажити - 554.144 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Галиш В. 
Сорбційні властивості лігноцелюлозних відходів переробки цукрової тростини [Електронний ресурс] / В. Галиш, Б. Пасальський, Н. Чикун // Товари і ринки. - 2019. - № 4. - С. 40–49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2019_4_6
Досліджено хімічний склад та сорбційні властивості відходів переробки цукрової тростини. Вивчено структурні властивості багаси та соломи цукрової тростини, як-от: морфологія, питома поверхня, об'єм адсорбційних пор. Досліджено сорбційну здатність лігноцелюлозних відходів щодо синтетичного барвника метиленового синього та йонів важких металів (Fe<^>3+ та Cu<^>2+). Показано, що за ефективністю вилучення з водних розчинів токсикантів органічної та неорганічної природи багаса й солома цукрової тростини не поступаються відомим аналогам.
Попередній перегляд:   Завантажити - 832.034 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського